Teaterdebuterer som tigerspøkelse

(31.03.2011, sist oppdatert 31.03.2011) Utskrift  Del på Facebook

Når Robin Williams gjør sin debut som teaterskuespiller på Broadway, er det som spøkelset av en tiger.

Han skal spille gjenferdet av en stor bengalsk tiger som lusker rundt i de blodige gatene i krigens Bagdad og prøver å forstå naturen til dyr, mennesker og deres krigføring - og religion.

 

Forestillingen «Bengal Tiger at the Baghdad Zoo» har premiere torsdag, og beskrives som både komisk og melankolsk. Ifølge Reuters er det å bruke Irak-krigen som bakteppe risikabelt, fordi det er lite populært blant det amerikanske publikummet. Men den drevne skuespilleren og komikeren Williams (59) er klar i talen:

 

- Folk sier «hvorfor?» og jeg sier «det er et ekstraordinært stykke». Jeg leste det og tenkte at dette er verdt å gjøre.

 

Manuset til «Bengal Tiger at the Baghdad Zoo» var blant finalistene til Pulitzer-prisen i fjor, og foregår i 2003, i de tidlige dagene av USAs invasjon. I forestillingens første minutter blir tigeren skutt av en amerikansk soldat etter å ha bitt av ham hånden han stakk inn i buret.

 

- Å dø i fangenskap i en zoologisk hage i Bagdad, for et vanvittig liv, sier Williams‘ rollefigur til publikum.

(©NTB)

 


Les alt om Robin Williams!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.154 sec - 1 pageviews