Ricky Gervais plagiatbeskyldes

(12.08.2010, sist oppdatert 12.08.2010) Utskrift  Del på Facebook

Den kjente britiske komikeren og skaperen av serien «The Office», Ricky Gervais, plagiatbeskyldes.

Han blir saksøkt for angivelig å ha plagiert handlingen og karakterene i barneboken «Flanimals».

 

Komikerens bok skal nå bli gjort om til film med stort budsjett i USA. Og nå er det en Norwich-basert frilansskribent, ved navn John Savage, som mener Gervais har stjålet ideen fra ham.

 

Savage har levert inn et søksmål der han hevder at «Flanimals» er basert på hans bok «Captain Pottie?s Wildlife Encyclopedia».

 

I rettsdokumenter hevder han videre at «Flanimals» er så lik at man kan si det er om lag den samme handlingen og karakterene det dreier seg om. Og han mener videre at det er det samme litt skjeve perspektivet på dyreriket som kommer til uttrykk i både tegninger og tekst.

 

Han sier selv om saken: - Neste steg er retten, og en kopi blir sendt til Gervais? advokater. De får to uker på å bestemme seg for hvordan de vil svare.

 

En talsperson for Gervais avviser påstanden og sier disputten har pågått en stund. Hun hevder Gervais hadde konseptet og illustrasjonene klare før John Savage begynte å jobbe på sitt univers, sier hun ifølge thebookselger.com.

(©NTB)

 


Les alt om Ricky Gervais!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.349 sec - 1 pageviews