Vil ikke kommentere sløseriet

(17.04.2007, sist oppdatert 17.04.2007) Utskrift  Del på Facebook

Er det rart i at Hollywood-filmene blir dyre? En journalist i Los Angeles Times har tatt for seg budsjettet til 2004-actionfilmen «Sahara», og kan avsløre kostbare stjernenykker.

For eksempel trengte Penélope Cruz frisørhjelp for 832.000 kroner - selv om alle bildene fra filmen viser henne med bustete hår eller med slør - og stemmetrener til 772.000 kroner under innspillingen.

 

Matthew McConaughey tok med seg sin personlige trener til en prislapp på 417.000 kroner. Han kunne heller ikke spise maten som de andre nøyde seg med, men trengte en personlig chef på slep under innspillingen - noe som kostet filmselskapet over 300.000 kroner.

 

I alt skal de to stjernene ha krevd fordeler verdt nær fem millioner kroner på å ha sine egne folk på slep under innspillingen av actionfilmen bygd på Clive Cusslers bok. Andre kostnader var for eksempel en personlig assistent med en lønn på 700.000 - og da snakker vi ikke om noen årslønn.

 

Selve lønnen til stjernene var 49 millioner kroner til McConaughey, noe som gir en ukelønn på 3,8 millioner - pluss bonuser og kompensasjon. Cruz tjente i underkant av magre 10 millioner kroner. Etter at avsløringene kom for en dag, har de bortskjemte Hollywood-stjernene ifølge TMZ forholdt seg øredøvende tause.

 

Filmen kostet i alt 800 millioner kroner å lage, og selv om den gjorde det bra på kino så ble den en finansiell katastrofe. Fordi det nå pågår en rettssak der filmens budsjettpapirer er gjort offentlige, får publikum nå et sjeldent innsyn i hvorfor det «må» bli så dyrt å lage film.

(©NTB)

 

 
Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.170 sec - 1 pageviews