Quebec raser mot Macca

(18.07.2008, sist oppdatert 18.07.2008) Utskrift  Del på Facebook

Paul McCartney holder gratiskonsert i Quebec for å være med på å feire byens 400-årsdag, men får kritikk - fordi han er britisk.

Flere artistkollegaer samt enkelte Quebec-politikere mener nemlig at Paul McCartneys tilstedeværelse vil være en hån, og vekke dårlige minner om britenes erobring av denne delen av Canada, kalt Ny-Frankrike, tilbake på 1760-tallet.

 

I hele juli skal quebecerne feire sin by, og vekten har vært lagt på den franske kulturen. Men Macca lar seg ikke bevege, og sier til Radio Canada:

 

- Jeg tror det er på tide å røyke fredspipene og legge vekk stridsøksen, fordi dette er en vennskapelig gest.

 

Søndag er Quebec åstedet for McCartneys eneste utendørskonsert i Nord-Amerika i år, ifølge msn.com, der det er forventet 200.000 tilskuere. Den går av stabelen på Abrahamsslettene der britiske styrker slo franskmennenes hær i 1759, i et avgjørende slag.

 

- Kom igjen, quebecere, love me baby, sier McCartney oppfordrende.

(©NTB)

 

 


Les alt om Paul McCartney!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.216 sec - 1 pageviews