Vil røyke Kurt Cobains aske

(01.10.2008, sist oppdatert 01.10.2008) Utskrift  Del på Facebook

Den australskfødte kunstneren Natascha Stellmach hevder hun er i besittelse av en del av asken etter Nirvana-frontmannen Kurt Cobain, og at hun vil røyke den som avslutningen på sin utstilling i Berlin.

Hvorvidt det virkelig dreier seg om asken etter musikeren, er et åpent spørsmål. I juni ble det hevdet at den ble stjålet fra hjemmet til hans enke Courtney Love i Los Angeles. Love fortalte da til sensasjonsavisa News of the World at noen skulle ha stjålet en rosa bag som inneholdt Cobains aske og en hårlokk etter ham.

 

Hun skal ha beholdt litt av asken etter Cobain, mens mesteparten ifølge Rolling Stone ble spredd ved et buddhisttempel i New York, i elva Wishkah nær Cobains hjem i staten Washington.

 

Men nå hevder altså Stellmach at hun også er i besittelse av Cobain-aske og at den vil inngå i finalen på hennes utstilling «Set Me Free», melder musikkmagasinet Uncut. Stellmach sier at hun «vil slippe Cobain fri fra mediesirkuset og ut i eteren».

 

Da hun ble spurt om hvordan hun hadde fått tak i asken, svarte hun slik: «Det er konfidensielt og på en måte magisk. Den kom til meg. Og jeg skal frigi ham». Stellmach har tenkt å røyke en joint som hun påstår inneholder levningene etter Cobain som ledd i sitt verk «Gone».

 

Ifølge , vil røykingen - som skal finne sted på et ukjent sted i Berlin - «representere både fullbyrdelsen av konseptkunstprosjektet og den siste delen i en utstilling som garantert vil føre til offentlig debatt».

(©NTB)

 


Les alt om Courtney Love og Kurt Cobain!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.175 sec - 1 pageviews