BBC velger panda som månedens ansikt

(30.12.2011, sist oppdatert 30.12.2011) Utskrift  Del på Facebook

Den britiske kanalen BBC får kritikk for å ha valgt en panda som en av årets kvinner for 2011.

Hver måned kårer BBC en kvinne som har skapt viktige medieoverskrifter. Blant tidligere utkårede er sangfenomenet Adele og Eman al-Obeidi, som i mars påsto hun var blitt voldtatt av 15 av Gaddafis menn. Også Sarah Burton, som designet brudekjolen til Kate Middleton, er tidligere kåret, samt stuepiken Nafissatou Diallo, som beskyldte IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for seksuelle overgrep.

 

I desember er det derimot pandaen s ankomst til Edinburgh Zoo sammen med hannpandaen Yang Guang som gjør at BBC velger Tian Tian som månedens kvinne. Ankomsten er et resultat av fem års forhandlinger mellom Skottland og Kina.

 

BBCs valg vekket sterke reaksjoner blant publikum, og BBC er blitt kritisert for å ikke verdsette kvinners bedrifter.

 

- Så BBC kunne ikke finne en kvinne som kunne bli årets sportspersonlighet, men kårer en panda til månedens kvinne, uttaler tidligere visestatsminister John Prescott på sin twitterkonto.

 

Featureredaktør Giles Wilson avgjørelsen slik

 

- Det er ikke første gangen et ikke-menneske kommer på listen. Dessuten, dersom Tian Tian ikke gjorde seg fortjent til plassen basert på hennes ankomst til Edinburgh, så gjør hun i hvert fall det nå, sier han.

(©NTB)

 


Les alt om Kate Middleton!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.150 sec - 1 pageviews