Elizabeth Taylors smykker under hammeren

(29.03.2011, sist oppdatert 29.03.2011) Utskrift  Del på Facebook

Diamanter og sjeldne, gamle juveler var lidenskapen til nylig avdøde Elizabeth Taylor. Nå hevdes det at smykkesamlingen hennes skal gå på auksjon hos Christie‘s.

Det er bladet People som melder dette. Christie‘s vil ikke kommentere saken, og ingen dato er satt.

 

Men bladets kilder hevder likevel at auksjonshuset skal selge unna Taylors smykkesamling, som er verdt nærmere 900 millioner kroner - og som skal være like flott som mange kongeliges. Flere av de flotteste steinene er gaver fra hennes store kjærlighet, Richard Burton.

 

Da Taylor var i live, samarbeidet hun med Christie‘s blant annet om en offentlig utstilling av smykkene. Da viste man blant annet fram den berømte 33-karats Krupp-diamanten, som hun kjøpte i 1968 og brukte daglig montert i en ring, den store, 500 år gamle La Peregrina-perlen, den hjerteformede Taj Mahal-diamanten med «kjærlighet varer evig» inngravert - og en voldsomt stor diamant som rett og slett blir kalt Taylor-Burton-diamanten.

 

Inntektene fra utstillingen i 2002 gikk til hennes organisasjon for AIDS-forskning.

 

Det er fremdeles ikke kjent hva Taylors testamente inneholder, og det knytter seg spenning til arvefordelingen - om hennes fire barn får alt, og hva som går til de veldedige formålene som den gamle Hollywood-storheten støttet helhjertet i senere år.

(©NTB)

 


Les alt om Elizabeth Taylors!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.156 sec - 1 pageviews