Auksjonerer bort juvelene til Liz

(08.09.2011, sist oppdatert 08.09.2011) Utskrift  Del på Facebook

Elizabeth Taylors smykker går under hammeren i desember. Samlingen til den avdøde skuespillerlegenden forventes å innbringe over 160 millioner kroner.

Samlingen består av mer enn 300 objekter, fra ringer og øredobber til halskjeder, brosjer og tiaraer. Det er auksjonshuset Christie‘s i New York som tar seg av salget, der en andel av inntekten skal gå til aidsstiftelsen som Taylor grunnla.

 

- Salget vil bergta auksjonsverdenen. Dette er uten tvil den største private samlingen av smykker samlet på et sted, sier Marc Porter, president for Christie‘s America.

 

Blant de mer utsøkte gjenstandene som skal auksjoneres bort er blant annet La Peregrina, en av de største perlene verden kjenner, som Richard Burton ga Taylor i 1969 på valentinsdagen. Kjempeperlen, funnet på 1600-tallet, har tidligere tilhørt det spanske kongehuset så vel som dronning Maria I av England.

 

Elizabeth Taylor likte ikke beskjedne smykker, og diamanten som bærer hennes navn er på 33.19 karat og tilhørte tidligere den tyske Krupp-familien. Hun bar den i en ring - og brukte den til daglig. Det var ikke den største diamanten hun har eid, for den var på 69.42 karat, også det en gave fra Burton. Da kjendisparet ble skilt i 1978, solgte Taylor kjempediamanten og brukte inntektene til å bygge et sykehus i Botswana.

(©NTB)

 

 


Les alt om Elizabeth Taylors!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.149 sec - 1 pageviews