Jolie og Pitt gir penger til barn i Irak

(26.06.2008, sist oppdatert 26.06.2008) Utskrift  Del på Facebook

Brad Pitt og Angelina Jolie har bladd opp en million dollar for å støtte barn som er berørt av Irak-krigen.

Pengene, som tilsvarer drøye 5 millioner norske kroner, skal brukes til å gi utdannelseshjelp til 8.000 barn i Irak og USA. Barna som skal nyte godt av midlene er på en eller annen måte berørt av Irak-krigen, melder nyhetsbyrået AFP.

 

Hollywood-paret har donert pengene til Education Partnership for Children of Conflict gjennom sitt fond, the Jolie-Pitt Foundation.

 

Talspersoner hos mottakerne sier at pengene skal brukes likt mellom prosjekter i USA og Irak, for å hjelpe barn som har mistet foreldre, hjem eller skolemuligheter som følge av krigen.

 

- Å støtte skolegangen til barn i konflikt er den beste måten å hjelpe til på, sier Jolie - som besøkte Irak to ganger i fjor. Pitt legger til: - Vi håper dette oppmuntrer også andre til å gi penger til disse flotte hjelpeprogrammene.

 

Pitt (44) og Jolie (33) har gitt millioner til veldedige formål de siste årene, ifølge skattepapirer. Blant annet satte hver av dem 4 millioner dollar inn i Jolie-Pitt Foundation da de grunnla fondet i 2006.

 

Stjerneparet oppholder seg for tiden i Frankrike og venter tvillinger i løpet av sommeren.

(©NTB)

 


Les alt om Angelina Jolie og Brad Pitt!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.154 sec - 1 pageviews