«Borat» får ros i Kasakhstan

(24.04.2012, sist oppdatert 24.04.2012) Utskrift  Del på Facebook

«Borat»-filmen ble bannlyst av styrende krefter i Kasakhstan da den ble lansert i 2006.

Blant annet mislikte man dårlig måten beboerne i den sentralasiatiske republikken ble framstilt. Nå har pipen imidlertid fått en annen lyd.

 

I løpet av mandagen gikk utenriksministeren i Kasakhstan, Jerzjan Kazychanov, ut og takket filmen. Årsaken? Filmen har ført til en massiv økning i turistnæringen, melder AFP.

 

- I forbindelse med filmens lansering så var det en tidobling i antall visum til Kasakhstan. Jeg er takknemlig for at filmen har bidratt til å lokke turister til Kasakhstan, skal utenriksministeren ha uttalt til lokale medier, ifølge AFP.

 

I Sacha Baron Cohens skikkelse, gjorde filmen - med den fulle tittelen «Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kasakhstan» - furore da den kom i 2006. I den satiriske komedien får man følge den fiktive TV-reporteren Borat på en rundreise. Filmen ble godt mottatt både av presse og publikum.

(©NTB)

 


Les alt om Borat og Sacha Baron Cohen!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 2.470 sec - 1 pageviews