U2 vil hjelpe irske skolebarn

(19.08.2011, sist oppdatert 19.08.2011) Utskrift  Del på Facebook

De styrtrike rockerne i U2 prøver å kjøpe seg litt velvilje - gjennom å love å donere nærmere 40 millioner kroner til skoler hjemme i Irland.

Pengene skal gradvis kjøres inn i skolesystemet fra nå og frem til 2015, og brukes til nye musikkinstrumenter så vel som å lønne musikklærere.

 

U2 bestemte seg for å bla opp millionene da de hørte at irske politikere nylig gikk inn for store nedskjæringer i skoleverket, som del av forsøket på å berge landets økonomiske problemer.

 

Tidligere i år haglet sinte beskyldningene om at Bono og U2 var skatteflyktninger, fordi store deler av forretningsimperiet ble flyttet utenlands - til Nederland - for å spare skatt. Bono svarte at han var «såret», mens The Edge uttalte:

 

- Hvordan U2 velger å betale sin skatt, er U2s private business og har ingenting i den offentlige debatten å gjøre.

 

Tidligere denne uken fremkom det at Bono har tjent milliardbeløp på sin Facebook-investering, samtidig som U2 de siste to årene har hatt en nettofortjeneste på en milliard kroner på turnering og platesalg.

(©NTB)

 


Les alt om Bono!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews