- Blitt bedre mor av arbeidet med flyktninger

(04.10.2011, sist oppdatert 04.10.2011) Utskrift  Del på Facebook

Angelina Jolie tror at arbeidet hennes med somaliske flyktninger for FN har hjulpet også henne selv.

- Jeg har lært så mye av dem. Jeg har lært å bli et bedre menneske, en bedre mor. De har inspirert meg gjennom å vise den uknuselige styrken som bor i menneskene, sa Jolie i sin tale under FNs flyktningeråds prisutdeling mandag, og takket flyktningefamiliene som hun har «hatt æren og privilegiet å tilbringe de siste årene med».

 

Årets Nansenpris, som FN deler ut i samarbeid med norske Flyktningehjelpen og med UD som bidragsyter, til den sveitsiskbaserte organisasjonen Yemen Society for Humanitarian Solidarity. Organisasjonen hjelper årlig titusener av flyktninger og migranter som har krysset Adenbukta fra Afrikas horn.

 

- SHS drar ut på havet for å redde mennesker i all slags vær og risikerer ofte sine egne liv for å hjelpe andre, sa en tydelig beveget Angelina Jolie under prisutdelingen. Hun har vært goodwillambassadør for FNs høykommisær for flyktninger i 10 år, og vært med på over 40 turer ut i felten.

 

Jolie, som har seks barn - av dem tre adopterte, mottok også selv en pris for sin lange og tro innsats for flyktningesaken. Den ble delt ut av FNs høykommisjonær for flyktninger, Antonio Guteresses, som kalte henne «den aller beste goodwillambassadøren som finnes i den humanitære verdenen».

 

For første gang vil Nansenpris-utdelingen bli TV-overført, og kan her hjemme sees på TV2 onsdag kveld og i reprise lørdag. Der dukker Sivert Høyem opp og synger sin sterke sang «Prisoner of the Road».

(©NTB)

 


Les alt om Angelina Jolie!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.166 sec - 1 pageviews