Freud tatoverte fuglene til Moss

(19.11.2012, sist oppdatert 19.11.2012)

Den berømte britiske maleren Lucian Freud laget fugletatoveringene som kjendismodellen Kate Moss har nederst på ryggen.

Den avdøde maleren, som var barnebarn av psykiateren Sigmund Freud, var kjent ikke minst for sine nærmest groteske bilder av nakne mennesker. Også Moss skulle posere naken for ham - da hun var gravid med datteren Lila Grace i 2002.

 

Da fortalte Freud at han pleide å tatovere medseilerne sine i marinen da han var 19 år, og tilbød seg å gjøre det på henne også. Han foreslo først en kylling i en bøtte, deretter å gjøre et portrett av Moss selv.

 

- Jeg tenkte «jeg vil ikke ha en jente på rumpa». Så vi bestemte oss for å lage noen fugler, sier Kate Moss til Vanity Fair. Idag tror hun at de to bittesmå svalene er uvurderlige:

 

- Jeg mener, det er en original Freud. Jeg lurer på hvor mye en samler ville betale for det? Noen millioner? Hvis alt går grusomt galt, kan jeg ta en hudtransplantasjon og selge det, sier Moss.

 

Lucian Freuds maleri av den gravide, nakne Moss, som han brukte ni måneder på å fullføre, gikk under hammeren for 6,2 millioner dollar på en auksjon i 2005. Moss er en populær modell, som har vært portrettert av alle fra gatekunstneren Banksy til fotografen Mario Testini, så vel som på Marc Quinns utskjelte skulptur som står i Oslo.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no