Whitney hyllet av stjerner med mor i spissen

(02.07.2012, sist oppdatert 02.07.2012)

Whitney Houstons sørgende mor Cissy ledet en kvinnelig stjerneskare i hyllesten av det avdøde popidolet under helgens BET-prisutdeling.

Cissy Houston fremførte Simon & Garfunkle-klassikeren «Bridge Over Troubled Water» på en måte som fikk tårene til å trille hos mange i salen - inklusive Beyoncé Knowles. Beyoncé hadde tidligere på kvelden tilegnet sin BET-pris for beste kvinnelige R&B-artist til Whitney, som hun kalte «min engel».

 

Hyllesten i Los Angeles ble ledet av Mariah Carey, som i sin tid gjorde den Oscar-vinnende duetten «Prince of Egypt» med henne. Det ble innledningen til et vennskap, etter at Carey først hadde fryktet Whitney som hun sa «man ikke lekte med».

 

- Hun var et festlig menneske med en skarp sans for humor, hun var ekte, holdt fast ved det ekte, og derfor kom vi så godt ut av det med hverandre. Hvis du virkelig kjente Whitney, kunne du ikke la være å elske henne, sa Carey, som slet med følelsene da hun fortalte om sitt siste møte med Houston.

 

- Jeg savner min venn. Jeg savner å høre latteren i stemmen hennes, men vi vil alltid ha musikken. Vi vil alltid ha den stemmen vi alle forelsket oss i, sa Carey.

 

Whitney var ikke den eneste avdøde stjernen som man minnet denne kvelden: Også bortgangen til Nick Ashford, Donna Summer, Robin Gibb, Heavy D og Robin Gibb ble minnet med kortere musikalske innslag.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no