Mirren: - Dronningen funkler

(11.06.2012, sist oppdatert 11.06.2012)

Mirren: - Dronningen funkler. Foto: © Claudio Uema / PR Photos
Helen Mirren fant det spennende bringe andre sider av dronning Elizabeth til filmlerretet. Foto: © Claudio Uema / PR Photos
Helen Mirren synes den jubilerende dronningen av England har en strålende og sprudlende personlighet.

Helen Mirren har portrettert dronningen i den prisvinnende filmen om dronning Elizabeths tøffe år, i filmen «The Queen» (2006).

 

I år feirer monarken 60 år på tronen, og Helen Mirren synes dronningen fortsatt ser strålende ut. Oscar-vinneren har selv hatt gleden av møte monarken, og forteller om en sjarmerende og morsom kvinne. Dette var kvaliteter hun ønsket å bringe til filmlerretet, forteller hun i et intervju. Hun sier ifølge The Sun:

 

- Hun ler, vitser og stråler. Jeg møtte henne en gang, i en avslappet setting under en polokamp. Hun var sjarmerende og morsom og ikke den seriøse personen alle tror hun er. Det er noen andre der inne, og det var denne andre jeg virkelig ville vise fram på lerretet.

 

Mirren, som er bosatt i Los Angeles med ektemannen, Taylor Hackford, respekterer dronningen for hennes noble kvaliteter, men sier:

 

- Jeg er ikke tilhenger av adelstitler, men synes noen kan ha noe nobelt ved seg. Enkelte mennesker har det, og det betyr mindre hva slags klasse de kommer fra. Dronningen er nobel, men det har ikke noe med adelstittelen å gjøre.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no