Michael Douglas årets Oscar-vert

(21.02.2012, sist oppdatert 21.02.2012)

I år er det storsjarmøren Michael Douglas som skal lose Hollywood gjennom årets mest glansede show, Oscar-utdelingen.

Michael Douglas er selv Oscar-belønnet. I 1987 fikk han Oscar for beste mannlige hovedrolle i filmen «Wall Street». I 1975 var han produsent for filmen «Gjøkeredet» som vant kategorien beste film det året.

 

Michael Douglas ble i fjor operert for strupekreft, men er for lengst frisk og rask igjen: - Jeg føler meg bra! Det er herlig. Etter en tøff behandlingsperiode føler jeg at jeg begynner å bli mitt gamle meg igjen, uttalte skuespilleren da han etter operasjonen skulle dra på ferie med kona Catherine Zeta-Jones.

 

Nå vil han stå i sentrum når showet søndag TV-overføres til mer enn 225 land fra Kodak-teateret i Hollywood. Douglas blir da medlem av den celebre klubben av tidligere Oscar-verter, som rommer navn som Tom Hanks, Chris Rock og Ben Stiller. Men det er Bob Hope som har rekorden når det gjelder å lede Oscar-showet. Han var vert hele 18 ganger. På andre plass kommer Billy Crystal med sine åtte ganger.

 

Før Oscar-utdelingen regnes filmen «The Artist» som storfavoritt til å feie til seg priser. Filmen er nominert i hele ti kategorier.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no