Beckinsale: - Underworld var et eksperiment

(23.01.2012, sist oppdatert 23.01.2012)

Nå kommer filmen «Underworld: Awakening». Og Beckinsale forteller hvorfor hun i utgangspunktet fant rollen som Selene interessant etter at hun hadde slått gjennom med filmer som «Pearl Harbor» og «Much Ado About Nothing».

Hun opplevde nemlig å få tilbakemeldinger som gikk på at hun ikke var tøff nok til å bekle enkelte roller. I et nytt intervju sier hun:

 

- Det kom tilbakemeldinger fra castingsjefene. De sa: «Vi vet ikke helt om vi kan se det for oss at du eksempelvis spiller politi. Du er veldig spedbygd, blek og britisk». Jeg tenkte: «Det der må jeg gjøre noe med. Jeg må spille noe som har mer nerve og attitude».

 

Dermed dukket Beckinsale opp i den hardtslående rollen som Selene i 2003, i «Underworld».

 

- Det var nesten et personlig eksperiment. Vi oppdaterte hele vampyrideologien fra å handle om gamle og utdaterte skikkelser som drev med krusifikser og staker, til å handle om moderne våpen og kule ting. Det er nok derfor «Underworld» ble en hit, sier hun videre ifølge Los Angeles Times.

 

- Det handler kanskje ikke så mye om å få Oscar, men det er noe svært takknemlig og tilfredsstillende ved det. Store actionheltinner er få og det er langt mellom dem, og det er bare noen få som ikke lar det hele handle om sex, sier hun videre. Og legger til at hennes største heltinner er Sigourney Weaver som Ripley i Alien-filmene - samt Linda Hamilton som Sarah Connor i Terminator-filmene.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no