Epilepsieksperter vil stoppe Kanye-video

(24.02.2011, sist oppdatert 24.02.2011)

Så mye blinkende lys og effekter er det i Kanye Wests nye video «All of the Lights» at en epilepsiorganisasjon krever den fjernet fra internett - av frykt for at den skal forårsake anfall.

som har Rihanna som gjest og er regissert av Hype Williams, ble lagt ut sist helg. Allerede er den sett av nærmere fem millioner bare på YouTube.

 

I Storbritannia har kringkastingsrådet bestemt at «All of the Lights»-videoen ikke får vises på britisk TV på grunn av de raskt skiftende bildene og lysene.

 

Nå vil Epilepsy Action også ha den fjernet fra nett, der det ikke er noen restriksjoner på hva som vises, melder den britiske organisasjonen på sin hjemmeside. Eksperter mener at lyseffektene kan forårsake anfall hos dem som lider av fotosensitiv epilepsi.

 

Det er ikke eneste bråket for Kanye Wests video: I USA har fans av den franske kultfilmen «Enter The Void», regissert av Gaspar Noe, reagert på likheten mellom videoen og filmens åpningsscene. De mer forsonlige tror i følge AOL Music at det er en bevisst hyllest - andre mener West ikke trodde noen ville merke likhetene.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no