Williams ville vekk fra"Dawson‘s Creek"

(17.12.2010, sist oppdatert 17.12.2010)

Skuespilleren Michelle Williams sier at medvirkningen i tenåringsserien «Dawson‘s Creek» fikk henne til å framstå som et popkulturelt fjols.

«Pop tart» er betegnelsen hun bruker på hvordan hun følte seg etter at hun spilte mot Katie Holmes, Joshua Jackson og James Van der Beek i den svært populære ungdomsserien. Williams, som senere skulle skaffe seg Hollywood-karriere - og mye spalteplass på grunn av ekteskapet med Heath Ledger - sier hun lengtet bort fra TV-settet mens det sto på for fullt. Hun sier til PopEater:

 

- Jeg sa til venner at å være med i "Dawson‘s Creek var omtrent som å være en gangster. Du setter opp en pizzarestaurant, men det du egentlig gjør er å hvitevaske penger. Sånn var det. Jeg gjorde en ting utad - men egentlig planla jeg noe helt annet. Jeg planla å komme meg videre, sier hun.

 

Skuespilleren spilte jenta med den litt trøblete bakgrunnen, Jen Lindley, fram til serien la ned i 2003. Og Williams sier hun måtte bevise mye da hun ønsket å klatre over til kinolerretet. Lenge følte hun seg stemplet av sin «Dawson‘s Creek»-bakgrunn. - Ja, det var hardt å få de jobbene jeg ville ha, sier hun nå, og legger til: - Jeg var et popkulturelt fjols i manges øyne. Jeg måtte smøre meg med tålmodighet og ta et skritt av gangen.

 

Skuespilleren fikk et knippe små independent-roller før hun traff blink med en rolle i «Brokeback Mountain» i 2005. For innsatsen ble hun Oscar-nominert. Golden Globe-nominasjon vanket etter innsatsen i hennes seneste film, «Blue Valentine», og neste år skal hun spille Marilyn Monroe i filmen «My Week With Marilyn».

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no