Bob Geldof lei julesangen sin

(29.11.2010, sist oppdatert 29.11.2010)

Høyst sannsynlig er det bare et tidsspørsmål før du hører «Do They Know It‘s Christmas» denne julen også. Og er du lei den, er du i godt selskap - Bob Geldof kan nemlig ikke fordra sin gamle låt.

Han gruer seg til den dagen da han må innom supermarkedet for å handle inn julesteken.

 

- Hvilken som helst dag nå når jeg går dit, på vei mot kjøttdisken, spiller de den. Hver jævla jul, sier Geldof til australske Daily Telegraph.

 

Ikke slipper han unna hjemme heller: Når julesangerne kommer på døren til Geldof-residensen i London, tar de alltid med «Do They Know It‘s Christmas» - i tillegg til «Glade jul».

 

- Noen ganger synes jeg det er helt vilt fordi jeg skrev den. Eller jeg tenker hvor sterkt jeg ønsker å stoppe dem fordi de fremfører den virkelig dårlig, sier Geldof, som likevel medgir:

 

- Jeg er ansvarlig for to av de verste sangene i historien. Den ene er «Do They Know It‘s Christmas» og den andre er «We Are The World», sier Geldof, som sammen med Midge Ure skrev førstnevnte for å samle inn penger gjennom den britiske artisthjelpen Band Aid til ofrene for sultkatastrofen i Etiopia.

 

Singelen ble sluppet for 26 år siden, og har vist seg å ha varig holdbarhet. Den inspirerte dessuten Michael Jackson og Lionel Richie til å skrive «We Are The World», fremført av USAs artistelite til inntekt for Afrika.

(©NTB)

 

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no