Rose raser mot TV-spillprodusent

(26.11.2010, sist oppdatert 26.11.2010)

Guns N‘Roses-sangeren Axl Rose raser etter det han mener er avtalebrudd fra Selskapet bak spillet «Guitar Hero» sin side.

Rose har gått til sak mot Activision, selskapet bak TV-spillet «Guitar Hero». Han mener nemlig de har brutt med en avtale når de har lagt inn bilder av Slash under låten «Welcome to the Jungle», skriver Billboard.

 

Og ikke bare mener han bildene av Slash er et brudd på avtalen - men også bruken av låten «Welcome to the Jungle» - som finnes på «Guitar Hero III - Legends of rock». Rose mener han kun hadde gitt tillatelse til bruk av «Welcome to the Jungle» i spillets tittel.

 

Roses erstatningskrav er på tilsvarende 121 millioner norske kroner, og han har enda et punkt mot Activision. Han innrømmer at han hadde solgt rettighetene til bruk av låten «Sweet child O‘ mine» i spillet «Guitar Hero II». Men nå sier han at låten ble brukt massivt i promoteringen av spillet - noe som ifølge Rose ikke var del av avtalen.

 

- Det er snakk om å beskytte rettighetene til bandet - og låtene. Nå må Activision stå til ansvar for avtalebrudd og misbruk av noe som er svært verdifullt, sier advokaten til Rose, Skip Miller.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no