«The Breakfast Club»-gjengen samlet igjen

(22.09.2010, sist oppdatert 22.09.2010)

Fire av de fem hovedrolleinnehaverne i 80-tallets klassiske ungdomsfilm «The Breakfast Club» møttes for å feire 25-årsjubileet for premieren.

Bare Emilio Estevez manglet på jubileumsvisningen som fant sted på en kino i New York mandag. Men til stede var Anthony Michael Hall, Molly Ringwald, Ally Sheedy og Judd Nelson, melder Daily Mail.

 

Filmen handler om fem high school-elever som må tilbringe lørdagen sammen som straff for ulike forseelser, og regnes som en av tidenes viktigste ungdomsfilmer - der den viser hvordan ungdommene som egentlig misliker hverandre, gradvis nærmer seg hverandre.

 

Regissør John Hughes, som også skrev manus og senere laget «Pretty in Pink», fikk mye ros for karakterskildringene. Her var nerden (Hall), den rike piken (Ringwald), idrettshelten (Estevez), opprøreren (Nelson) og særingen (Sheedy).

 

John Hughes døde i fjor bare 59 år gammel av et hjerteinfarkt, og samlingen i New York var også for å hedre ham. Det var med denne filmen at begrepet «Brat Pack» ble brukt om de unge, fremadstormende skuespillerne for første gang.

 

Karrieresuksessen har vært variabel, men Ringwald - som sammen med Estevez har gjort det best - sier om filmen: - Det har aldri dukket opp noen bedre.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no