Affleck anmeldt for seksuell trakassering

(02.08.2010, sist oppdatert 02.08.2010)

Innspillingen av dokumentarfilmen «I‘m Still Here» - om skuespilleren Joaquin Phoenix‘ forsøk på å starte en rapkarriere - har ikke vært uproblematisk for filmens regissør, skuespilleren Casey Affleck.

For annen gang er han anmeldt for seksuell trakassering av en kvinne som har arbeidet med filmen.

 

Fotografen Magdalena Gorka hevder han krabbet opp i sengen hennes og tok på henne mens hun lå og sov, og nå krever hun 2,25 millioner dollar, noe som tilsvarer drøye 13 millioner norske kroner, i erstatning.

 

Hun hevder videre at hun ble tvunget til å forlate produksjonen uten skikkelig betaling eller kreditering for jobben hun hadde gjort. Dette skal ha skjedd etter det påståtte «framstøtet» fra Affleck i leiligheten til Phoenix i New York - der de oppholdt seg under innspillingen i desember i fjor.

 

Ifølge juridiske dokumenter filmbransjebladet Hollywood Reporter har fått tak i, hevder Gorka at hun våknet midt på natten av at Affleck lå ved siden av henne i underbukser og T-skjorte.

 

- Han hadde armen rundt henne og strøk henne på ryggen, ansiktet hans var bare centimeter fra hennes og han luktet alkohol, hevdes det videre i dokumentene.

 

Gorka skal dagen etter ha konfrontert ham med hendelsen før hun fløy tilbake til Los Angeles og forlot filmprosjektet. Hun kom senere tilbake da en annen kvinne ble ansatt, men sier at innspillingen fortsatt var vanskelig og det hele endte med at hun sa takk for seg.

 

- I sine 16 år i underholdningsbransjen har hun aldri beskyldt noen for seksuell trakassering. Frøken Gorka vet at dette får følger, og at hun nå må regne med angrep fra Afflecks godt lønnede pressesekretærer og tøffe advokater. Men hun kom til at sannheten må for en dag. Vi ser fram til vår dag i rettssalen, sier Gorkas advokat, Brian Procel.

 

Søksmålet kommer bare en uke etter at Affleck ble saksøkt for 2 millioner dollar, eller 12 millioner kroner, av produsenten Amanda White, som også hevder at hun ble seksuelt trakassert under filmingen av den samme dokumentaren.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no