Del Toro: - Ekstremt smertefullt

(09.06.2010, sist oppdatert 09.06.2010)

Å si fra seg regiansvaret for de kommende «Hobbiten»-filmene er den tøffeste avgjørelsen Guillermo del Toro har måttet ta, forteller han nå.

- Å forlate New Zealand og «Hobbiten»-teamet er ekstremt smertefullt, sier han.

 

Filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens bok «Hobbiten» skulle dratt i gang i New Zealand i juli, og tanken er at det skal bli to filmer. Del Toro har forberedt innspillingen i flere år, men forsinkelser rundt filminnspillingene oppgis å være den største grunnen til at han trakk seg. Skuffelsen har vært stor blant fansen, som har vært svært forventningsfulle til hva mannen bak mesterverk som «Pans Labyrint» kunne få til med Tolkiens bok som grunnlag.

 

Nå forteller del Toro selv om sine kvaler. På siden The One Ring forteller han følgende, ifølge Aftonbladet:

 

- Selv om alle forsinkelser, problemer med kontrakter og hindringer ikke kan sies å bero på en enkeltstående sak eller hendelse, så ble det i sum så pass stort og vanskelig at det ledet fram til den nåværende situasjonen. Men dere må tro meg når jeg sier at å forlate New Zealand og «Hobbiten»-teamet er ekstremt smertefullt.

 

Han skriver videre: - Jeg skal ikke gi en detaljert beskrivelse av hva som har skjedd, men bare forsikre dere om at det har vært den vanskeligste beslutningen i mitt liv.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no