Tom Cruise liker nazistuniformer

(12.01.2009, sist oppdatert 12.01.2009)

Tom Cruise sier at nazistene hadde flotte uniformer.

Den amerikanske skuespilleren spiller oberst Claus von Stauffenberg, en nazist som ledet et internasjonalt komplott for å ta livet av Hitler under 2. verdenskrig, i sin nye film «Valkyrie».

 

Samtidig som han sier at nazistuniformene var flott laget, synes han også at de vekket sterke følelser i ham.

 

- Jeg må få lov til å si til deg at de hadde flotte uniformer, fint laget. Men det var også en perversjon med dette. De brukte symboler som sto for noe godt og snudde på estetikken. Min umiddelbare reaksjon var: «Jeg hater denne uniformen». Men jeg måtte bli vant til å se meg selv gå med den, selv om det var foruroligende å se på verden fra det perspektivet, sier den 46 år gamle skuespilleren til den britiske avisa Daily Mail.

 

For sin rolle i filmen, måtte Tom også gå med lapp over øyet og gjemme hånden sin for å simulere skadene Stauffenberg hadde fått i et luftangrep.

 

Han legger til at uniformen hans fikk et og annet øyenbryn til å heve seg da han først gikk med den på en prøvelesning av manuset i kontorene til Metro Goldwyn Mayer i Los Angeles.

 

- Der var jeg, kledd i en full tysk offisersuniform, og gikk rundt i konferanserommet og ned korridoren til badet. Det var surrealistisk. Jeg kunne se at fyrene på kontorene så på meg og lurte på hva søren som skjedde.

 

«Valkyrie» har norgespremiere fredag 30. januar.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no