Emma tenker ikke penger

(21.12.2008, sist oppdatert 21.12.2008)

Den unge skuespilleren Emma Watson «trenger ikke» alle millionene hun har fått for innsatsen som Hermine Grang i «Harry Potter»-filmene - fordi drivkraften hennes i livet ikke er penger.

Watson fylte 18 år i april og fikk dermed fikk full tilgang til sine selvtjente penger. Hun har en formue anslått til nær 140 millioner kroner.

 

- Formuesiden har ikke helt gått opp for meg, fordi jeg ikke har bruk for penger i livet mitt. Mitt liv vil ikke ha penger som motivasjon, sier Emma, som langt fra har kastet seg ut i overdådig pengeforbruk: Hun tar fremdeles T-banen hjemme i London, spiser middag hjemme med familien, og spiller tennis, landhockey og shopper med venninnene.

 

- Jeg blir stoppet av folk, men det er helt greit. Jeg ønsker ikke å bli så berømt at jeg ikke kan live et relativt normalt liv. Jeg kan ikke forestille meg noe mer ensomt enn å ikke kunne være en del av den virkelige verdenen, og være fanget og innelåst i hotellrom og biler, sier hun til avisen USA Today.

 

Derimot gir den økonomiske friheten henne mulighet til å være kresen når hun velger filmroller i fremtiden, når «Harry Potter»-eventyret er ferdig etter innspillingen av film nummer syv, som begynner i februar 2009.

 

- Jeg vil aldri gjøre en film fordi de vil betale meg en viss sum penger. Det er frigjørende. Det betyr at jeg forhåpentligvis kan gjøre gode valg.

 

Høsten 2009 har hun søkt plass ved universiteter, for det meste i USA, der hun akter å studere engelsk litteratur.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no