Også Drew vil hjelpe sultne barn

(04.03.2008, sist oppdatert 04.03.2008)

Nå melder også Drew Barrymore seg på Hollywood-bølgen for Afrika. Mandag sa 33 år gamle Drew at hun vil donere en million dollar av sine egne penger til FNs World Food Programme for å hjelpe sultne barn i Afrika.

Den tidligere barnestjernen, som fikk en tøff oppvekst i filmbyen som en tidlig utgave av Britney Spears og Lindsay Lohan, har drevet med veldedig arbeid siden 2005. I fjor ble hun en såkalt ambassadør mot sult for FN-organisasjonen, og har vært på to besøk i Kenya for å se hvordan World Food Programme jobber.

 

- Jeg har sett med mine egne øyne hvilken forskjell en enkel kopp med næringsrik grøt kan gjøre i et barns liv. Det hjelper dem til å lære, til å holde seg ved god helse og gir dem en sjanse til å oppnå en lysere fremtid, sa Barrymore da hun mandag var med på Oprah Winfrey Show.

 

Hun er blitt en varm forkjemper for skolemåltidene som FN-programmet legger opp til, som gir barna en bedre sjanse. Drew besøkte selv en skole i Nairobis slum, der elevene fortalte henne hvor mye skolemåltidet betyr.

 

FN-organisasjonen drømmer om å kunne brødfø 10 millioner sultne barn innen Høsttakkefesten i oktober, og har nå alliert seg med mektige Oprah for å oppfordre amerikanere flest til å gi 50 dollar - som vil gi næringsrik grøt til et barn et helt år.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no