Eddie The Eagle bekymret for film

(14.09.2007, sist oppdatert 14.09.2007)

Eddie «The Eagle» Edwards, mannen som i sin tid var Storbritannias første deltaker i skihopping i OL og ble kjent som «verdens dårligste skihopper», er bekymret for filmen som Hollywood nå skal lage.

- Jeg er bekymret for at han vil fremstille meg som en idiot på ski, sier Eddie Edwards til Daily Mail.

 

Komikeren Steve Coogan skal spille den britiske hopperen i en ny film kalt «Eddie The Eagle». Innspillingen starter ifølge IMDb i januar, og filmens handling har særlig fokus på Eddies heroiske innsats - og fiasko - i Calgary-OL i 1988. Hans beste innsats var 50 meter kortere enn Matti Nykänen.

 

- Alle antok at jeg bare grep tak i et par ski uken før Calgary, fortet meg over dit og hoppet. Men jeg var en dyktig skiløper, jeg hadde trent siden jeg var 13 år, og konkurrert internasjonalt. Jeg var bare ikke særlig god til å hoppe på ski, sier Eddie Edwards til avisen.

 

Han hadde den gangen ingen støtte fra det britiske skiforbundet, han var atskillige kilo tyngre enn konkurrentene, hadde briller som dugget og var deltakeren som gjorde at OL-komiteen innførte nye kvalifiseringskrav etter Calgary. Dermed klarte han aldri senere å kvalifisere seg, men var blitt en mediekjendis av rang. Da han kom hjem etter Calgary, møtte 10.000 mennesker opp på flyplassen.

 

Eddie synes imidlertid at Tom Cruise eller Brad Pitt burde spilt ham:

 

- Jeg var også bekymret for at Coogan beskrev meg som «snål, dysfunksjonell og ganske nerdete». Men jeg antar at jeg var snål, så det får gå, sier Eddie Edwards, som i dag har kone og to barn, har fikset på overbittet og operert øynene så han ikke trenger briller.

(©NTB)

 

Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no