Solgte Liz Taylors kunst

(08.02.2012, sist oppdatert 08.02.2012) Utskrift  Del på Facebook

Den avdøde skuespilleren Elizabeth Taylor samlet ikke bare på juveler.

Tirsdag gikk et utvalg av kunsten hun også eide under hammeren i London.

 

Selve juvelen i kronen var et landskap malt av Vincent Van Gogh, som hang i stuen i Taylors hjem i California. Bildet, kalt «Vue de l‘asile de la Chapelle de Remy», ble solgt for 16 millioner dollar, nærmere 93 millioner kroner.

 

- Et inderlig vakkert verk fra en av artistens kreative høydepunkter, sier Marc Porter, leder for Christie‘s America, i en presseuttalelse.

 

Men Taylors eierskap til bildet, som hun kjøpte på auksjon på Sotheby‘s i 1963 for «bare» 1,5 millioner kroner, var omdiskutert: Det tilhørte i sin tid en jødisk kvinne, Margarete Mauthner, som flyktet fra Tyskland i 1939.

 

Slektningene hennes gikk i 2004 til sak mot Elizabeth Taylor for å få bildet tilbake, og hevdet at Mauthner ble tvunget til å selge bildet av nazistene. I 2007 avgjorde retten at slektningene hadde ventet for lenge med å gå til sak. Taylor uttalte etter seieren til Reuters:

 

- Det er vidunderlig å få ha Monsieur Vincent Van Gogh i stuen min.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.193 sec - 1 pageviews