Norges kommende humortrio byr på mange morsomme videoklipp!

(26.05.2008, sist oppdatert 12.06.2008) Utskrift  Del på Facebook


Jon Sigve Skard (f.v.), Morten Oftedahl Sjøthun og Erlend Nervold utgjør humortrioen Takkskalduha. Foto: Aleksander Nordaas

Bevæpnet med britisk sans for humor, teaterutdannelse, en ivrig regissør og en enorm entusiasme er det ingenting som kan stoppe dem. Og takket være YouTube og Daria – ikke engang en kjip kringkastingssjef.

 

De elsker film. Spesielt å lage dem. Du så dem kanskje i filmen Sirkel som erobret Bergens Internasjonale Filmfestival i 2005? Nå er de tilbake og denne gangen drar de opp humorkortet – og det fungerer temmelig bra, både innholdsmessig og visuelt. Vi aner at disse fjesene om kort tid kommer til å bli kjent over vårt langstrakte land og måtte derfor ta en prat med dem om forbilder, kreativitet, redigering, karrieremuligheter - og sminke. Men aller først, la oss et av klippene.

"Blodtørst"

 


Den nye serien med sketsjer har de gitt ut under navnet ”Takk skal du ha”, et navn som umiddelbart gir gode assosiasjoner til Rolf Veselund og Harald Heide Steens ”Og takk for det” i 1968 med Supperådet som mest kjente sketsj. Aleksander Nordaas (25) og Jon Sigve Skard (26) bruker det de har av talent godt, men de lever i hver sin verden som forholdsvis regissør og skuespiller.

Det merkes også på dem. Regissør Aleksander er ganske to-the-point, mens Jon Sigve liker til vår store glede å runde av svarene sine på ekte Morten Harket-vis. Det synes vi bare er på sin plass. Skuespillere skal ikke være helt normale; for hvordan skal de ellers klare å spille alle oss andre? For eksempel her, denne gang som rikmannsoss.

"Svi Visa"


Vi knaller til; Hvordan er den kreative prosessen rundt det å lage humor på film?
- Regissør Aleksander:  Slik ”Takk skal du ha” begynte på student-TV høsten 2005 var det skuespillerne som kom opp med ideene både hver for seg og sammen.  Jeg kom inn i prosessen med tanke på teknisk utførelse. Denne arbeidsflyten er stort sett videreført til de nye klippene som er produsert, men nå er jeg mer med som regi både på utvikling av karakterer, ideer og gjennomførelse. Ideene er det stort sett fortsatt skuespillerne som kommer opp med, og de utvikles og skrives da i fellesskap.
- Skuespiller Jon Sigve: Vi bruker mye brainstorming når vi har muligheten til å samles. På disse brainstormingsmøtene er det viktig for oss at de andre ser for seg det som blir beskrevet. Ellers har vi alle gått rundt med en liten skrivebok hvor vi har notert ned ideene i inspirerte øyeblikk. (Red.: Morten Harket-alarm) Nesten som hester med forskjellige farger i solnedgangen, vandrende på en traffikert motorvei....

Og apropos "Fantasi"Hva er det største kicket med å lage sketsjer/film og hva er det kjedeligste med prosessen?
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg mener at hele prosessen er kicket og gleden, fra begynnelse til start. Jeg føler det faktisk nå og siden vi har sluppet materialet ut til publikum. Det kjedeligste er de møtene vi har hatt hvor vi ikke kommer noen vei, og man mister motet der og da. (Red.: Morten Harket-alarm) Da er det akkurat som om vi er en blå vegg på en sort åker....
- Regissør Aleksander:  
Den største gleden for meg er å produsere noe jeg selv synes er artig og annerledes. Det er også veldig befriende å lage små, korte scener/sketsjer, samtidig som man har muligheten til å videreføre og utvikle karakterer og scener i nærmest det uendelige. Til slutt er det jo også deilig å se at publikum faktisk synes dette er gøy, da vi er klare over at humoren kan være litt sær og merkelig til tider..!

 

"Det lille ekstra"
Dere nevner Harald Eia og Bård Tufte Johansen som forbilder og at humoren deres nå er mer karakterbasert. Betyr det at dere i fremtiden tenker på å gjenbruke karakterene vi har sett i sketsjene til nå?

- Skuespiller Jon Sigve: Vi er nok vel så mye inspirert av britisk humor, som Monthy Phyton og Little Britain. Vi er stor fan av Eia og Johansen, så det går nok i retning dem også..Vi har snakket mye om videreutvikling av karakterer og miljøer og kommer helt sikkert til å følge noen videre og vise dem fra andre sider. Det ville vært helt fantastisk! (Red.: Morten Harket-alarm) Det ville vært som å kaste et glass med eplejuice på regnbuen og juble for at den ikke ble ødelagt på grunn av det!
- Regissør Aleksander:  Ja, både og. Vi vil følge noen av de karakterene vi har, og samtidig komme opp med helt nye ting. Jeg mener det er lurt med en mellomting, både for publikum og for oss som skal produsere det, at det blir variasjon fra gang til gang. Ønsket er jo å kunne produsere ”Takk skal du ha” for TV etter hvert, hvis det skulle vise seg å være interesse for oss, og da er det fint å kunne overraske fra episode til episode.

"Boobytrap"Hvilket klipp og hvilken karakter regner dere med at faller best i smak? Er humoren designet spesielt for Rogalendinger?
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg tror at sketsjen som heter blodtørst (den med den brutale myggen) faller best i smak. Ikke spesielt tilpasset rogalendinger fra vår side, men det ville i såfall ha vært en stor ære. (Red.: Morten Harket-alarm, tror vi) Rogalendinger er jo som kjent berømte for sin gode smak.
- Regissør Aleksander:   Vi har hatt noen testvisninger i Bergen, blant annet for en fullstappet kinosal, hvor vi leverte ut skjema i etterkant. Det viste seg da at Fyllekjeti, Alt kan danses og ABC var blant de mest populære, noe som ikke var helt uventet med tanke på at det ble lagt vekt på å produsere mye og gjennomført materiale av disse under produksjonen. Humoren er forhåpentligvis ikke bare for Rogalendinger..:) Vi kommer alle fra forskjellige deler av landet; Jon Sigve fra Haugesund, Morten fra Stavanger, Erlend fra Bærum og jeg fra Mosjøen, så jeg håper det skal ha en god blanding av det meste.

"ABC politiet"


 Er veien mellom å studere teater og produsere film lang? Hvilke råd vil dere gi ungdom som ønsker å satse på å bli skuespiller?
- Regissør Aleksander:  
Dette er vel egentlig Jon Sigve sitt felt, men av min erfaring er det nok vanskeligere å lykkes som skuespiller enn som regissør, da jeg kan bygge mitt materiale opp fra grunnen og gå ut og gjøre det. Skuespillere er oftest avhengig av andre sine prosjekter for å komme seg ut og opp, og det er blir stadig flere om beinet pr prosjekt. Jeg tror at Jon Sigve, Erlend og Morten kommer svært godt ut av dette konseptet (og Sirkel), da slike nullbudsjettsproduksjoner tvinger en til å jobbe under rammer hvor man ikke har noe å tape/frie tøyler, noe som gir åpenrom til å utforske talentet sitt på flere områder. Og utav disse produksjonene får de vist ansiktet og talentet sitt mer og mer, noe som er svært viktig for en skuespiller. Over til deg, Jon Sigve…
- Skuespiller Jon Sigve: Jeg tror at man bør holde seg aktiv og ALLTID tørre å leke med alt som har med skuespilleri og alt annet å gjøre. Da utforsker man sitt eget helt unike uttrykk og fantasi og får opplevelsen av mestring og utvikling. I leken er man svært skapende; karakterer og situasjoner dukker ofte opp. Og det som er så fantastisk er at absolutt alle kan bli verdensmester i dette uten å konkurrere. Eksperimentering er veldig viktig mener jeg, pluss å ha et åpent og lærevillig sinn. (Red.: Morten Harket-alarm) Akkurat som å håndhilse på en opptatt schæfer, som vanligvis sitter i egne og andre tanker.

"Hardt mot hardt"Aleksander: Er det en bevisst strategi å lage korte sketsjer, godt egnet for nett? Har dere hatt teknologien i bakhodet da klippene ble laget?
- Regissør Aleksander:  
Både og. Vi vil jo ha dette konseptet inn i en større ramme, om det er på TV eller nett, og da er det fint å ha mulighetene åpne, enten det er i korte eller lengre strekk. Klippene som er lagt ut nå er tilpasset webformatet, men vi vil også kunne ha muligheten åpen for å tilpasse konseptet til eksempelvis en halvtimes TV-episode, da ved hjelp av noen forholdsvis enkle formgrep og en lengre utvikling av karakterer og scenarioer.

Vi testet materialet på publikum som en lengre strekke, der klippene var sydd sammen til en halvtimes episode, noe som også fungerte fint. Men når vi nå skal teste klippene på nett, så har ikke publikum det samme fokuset som i en kinosal, noe som resulterte at vi delte alt opp i enkeltstående scener. Hvis for eksempel ”Ole” liker Fyllekjetil, så er det også lettere og mer direkte for han å sende linkene med de to klippene til en kompis, enn å sende en hel, sammenhengende episode.

"Alt kan danses"


 


Fargespekter, kameravinkler, lysvinkler o.l. minner mer om film enn det vi vanligvis forbinder med 'enkle' humorklipp. Ligger det en bevisst tanke bak dette? Er det med på å skape tyngde i humoren, slik dere ser det?
- Regissør Aleksander:  Det visuelle og tekniske har alltid hatt et forsete i dette konseptet, da både på grunn av at jeg liker godt å jobbe med forskjellige stiler mot forskjellige settinger for å gå de et særpreg og troverdighet, men også selvfølgelig for å gi konseptet mer tyngde og seriøsitet. Hvis det tekniske fungerer feilfritt, så vil fokus automatisk havne på innholdet, og det er jo det som er det viktige. Samtidig er det visuelle og auditive en stor del av ”Takk skal du ha”, da vi som nevnt jobber i forskjellige genre-scenarioer, som igjen stiller visse krav til hvordan ting ser og høres ut.

"Overdrevet"

 

Hvem står for sminkingen? Er det noe dere gjør selv?
- Regissør Aleksander:  
Nei, sminking ligger ikke helt i våre hender. Dvs, camomaling klarte vi å påføre selv, men vi har fått uvurderlig drahjelp fra bekjente i miljøet, da fra blant annet Mia Kalve og Kristin Lund, som alle jobbet gratis. Dette er jo folk vi vil dra med oss i en eventuell budsjettert produksjon, så forhåpentligvis får de noe igjen for innsatsen.

"Gourmet"

 

Vi ønsker humorgutta "Takk skal du ha" lykke til videre og håper vi får se mer til dem også senere. Vi runder av med Daria-redaksjonens favorittklipp "Mann til mann". Vil du se flere klipp, så ta turen innom nettstedet deres www.takkskalduha.com, der du blant annet kan hilse på den særs hyggelige mannen Fyllekjetil.
Forrige morsomme videoklipp:

Where the Hell is Matt

Where the Hell is MattMatt er en bereist og morsom kar. Flink til å danse er han også.
Neste morsomme videoklipp:

Bales utbrudd ble dansenummer

Christian Bale, bedre kjent som Batman, skapte store overskrifter etter at det ble lagt ut et opptak av ham på nettet der han skriker mot regissøren Shane Hurlbut under innspillingen av filmen «Terminator: Salvation».

Kommentarer fra brukere


Jessyjamesjr.
05.06.2008 15:38
Helt konge!! Det beste jeg har sett på lenge! Shit for en mygg! Og ABC-politiet meg i rævva, neida, dritfett!!!!

MortenHarket
05.06.2008 19:09
Godt sagt, virkelig, nesten som feber på stemmebåndet.. En feig halvliter i glasset til deg.. Synes støffet deres burde vært presidentkandidat på Island forresten( Smile :-\))-I-E


05.06.2008 20:00
Den der Saving privat Ryan greie er tatt på kornet. De dansegutta skulle hatt seg en på trynet, spesielt han med langt hår, hehe.

DarioK
05.06.2008 21:35
hvorfor i h... gir dere dete ut gratis!? kunne jo ha tjent grunker på dette på tv og dvd. men takker og bukker, dritbra kvalitet!:->

Annja89
05.06.2008 23:09
Dette kunne gått som fredagsunderholdning på NRK, helt sikkert! Jeg hadde sittet spikret foran TV i såfall det er det ihvertfall ingen som helst tvil om! Liker veldig godt alle sammen, men jeg liker aller best den med de halvdøde kokkene som grynter uforståelig, men som kelneren forstår


06.06.2008 12:10
Helt utrolig bra! Jeg digger det skikkelig!!! Søte, gale og "teite" karakterer i flott harmoni! ABC er helt utrolig bra laget, minner om en scene i NYPD Blue(forresten en skikkelig drittserie)!

Vince
06.06.2008 12:27
Sinnsykt bra ass!

PIMP
07.06.2008 11:31
LOL ROFL MAO UNT SO WEITER!!

enJA
07.06.2008 21:26
rofl ja!! hvis dere lager en dvd dskal jeg kjøpe


08.06.2008 14:10
Veldig bra må jeg si!

(Skolehjelp.org - Vi trenger medlemmer!!)

ok
08.06.2008 14:49
den "takk skal du ha tingen" var bare irriterene, ellers dritbra

OB City
08.06.2008 20:46
Ha ha! LOL! Ka e det dem meine med Takk ska du ha?

DarioK
09.06.2008 09:50
skjønner ikke hvorfor det heter det men det setter seg noe grusomt Smile :-\) takk skal du ha!! takk skal du haaaaa

MysterySilva
13.06.2008 23:03
Ja dette var jo faktisk ikke mindre en helt fantastisk! Jeg har ledd høyt flere ganger og sett videoene omigjen og omigjen! Dette er midt i blinken!! Skyt mer folkens!!!!!!!!!!

Ooohh
08.07.2008 20:44
syke satan! (hvis det er lov å si det?) hvor kom disse gutta fra?! takkskalduhaaaaa ja Smile :-\)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.413 sec - 1 pageviews