- Noomi ER Lisbeth Salander

(10.11.2010, sist oppdatert 10.11.2010) Utskrift  Del på Facebook

Niels Arden Oplev, som regisserte originalutgaven av «Menn som hater kvinner», raser mot Hollywood på vegne av Noomi Rapace.

Den danske regissøren beskylder PR-maskineriet til filmselskapet Sony for å prøve å gjøre «sin» Lisbeth Salander - spilt av Roony Mara - til den egentlige Lisbeth Salander, samtidig som man har prøvd å redusere betydningen av Noomis innsats i de svenske filmene.

 

- Det er svært urettferdig, fordi Noomi fanget denne rollen og det burde alltid være henne. Det er hennes arv, som jeg ikke kan se noen andre ta opp konkurransen med. Jeg håper hun blir Oscar-nominert, sier Oplev til nettstedet Wordandfilm.com.

 

Han sier han har møtt mange medlemmer av Oscar-akademiet som har likt den svenske førsteversjonen og likt den. Oplev hevder dessuten at det selv i Hollywood er irritasjon å spore over nyinnspillingen.

 

- Alle som elsker film vil se originalen. Det er som å si «vil du se den franske versjonen av »Nikita?, eller den amerikanske?

(©NTB)

 

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.199 sec - 1 pageviews