Mest stolt av stammesenter

(12.01.2011, sist oppdatert 12.01.2011) Utskrift  Del på Facebook

«Monty Python»-stjernen Michael Palin sier at det største han har oppnådd i sin karriere, er et senter for barn som stammer.

Det var Palin med på å opprette i 1993, fem år etter at han spilte rollen som den sterkt stammende gangsteren Ken Pile i «En fisk ved navn Wanda».

 

Hans egen far led av alvorlige talevansker, og Palin sier til Daily Telegraph at det å kunne hjelpe tusenvis av unge pasienter har gjort ham «utrolig stolt».

 

- Jeg ble spurt om jeg ville støtte opprettelsen av et senter for behandling av stamming hos barn. Jeg tenkte med en gang på min fars tause lidelse. Dette var akkurat det som kunne endret livet hans, sier Palin.

 

Idag har Michael Palin Centre for Stammering Children i London ti heltidsansatte terapeuter og har ifølge moromannen endret livene til mange hundre barn. I 2008 fikk senteret en bevilgning av myndighetene for å bli et mer landsomfattende tilbud.

 

- Det er ingenting jeg er mer stolt av i livet enn etableringen og suksessen til Michael Palin Centre, sier komikerveteranen.

(©NTB)

 

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.419 sec - 1 pageviews