Klart for skeivt filmavspark

(10.09.2012, sist oppdatert 10.09.2012) Utskrift  Del på Facebook

Oslo (NTB): Den 14. september sparker de 22. Skeive Filmer i gang Oslo.

Om filmfestivalen sier festivalsjef Bård Ydén:

 

- Skeiv film blir ofte stemplet som dårlig film som kun handler om sex og det å være homofil. Dette er en tullete oppfatning vi håper å snu.

 

Årets festival favner alt fra lettbeinte komedier til tankevekkende drama og dyptpløyende dokumentarer, heter det videre fra festivalhold. Kim Friele åpner, og som en del av 40-års jubileet for avkriminaliseringen av homofili kan man også se Friele bli intervjuet i NRK-dokumentaren «Vindu mot vår tid: Om homofile», fra 1973.

 

I år setter Skeive Filmer søkelys på det internasjonale samfunn og menneskerettigheter.

 

Til festivalen kommer blant andre regissør Selena Blake som står bak filmen «Taboo ... Yardies», som utforsker homofobien på Jamaica.

 

Dokumentaren «The Invisible Men» tar for seg situasjonen for homofile i Palestina og hvordan denne gruppen må leve i skjul i et Israel som nekter å gi dem asyl.

 

- Jeg utfordrer folk til å prøve noe nytt. Alle er glade i god film og det er synd hvis ikke flere benytter seg av denne unike muligheten til å se gode filmer som både utfordrer, inspirerer og gir nye perspektiver, sier Ydèn.

 

Skeive Filmer går av stabelen på Cinemateket i Filmens hus i Oslo 14.- 19. september.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.151 sec - 1 pageviews