Jane Fonda snakker ut om morens selvmord

(26.09.2012, sist oppdatert 26.09.2012) Utskrift  Del på Facebook

Jane Fonda deltar i kampanjen som «Vaginamonologene»-forfatter Eve Ensler har startet på grunn av morens tragiske selvmord.

«One Billion Rising» har Ensler kalt bevegelsen, som tar sikte på å få én milliard kvinner til å danse 14. februar 2013 - som en protest mot at samme antall kvinner rundt i verden blir voldtatt eller slått i løpet av livet. Denne uken gikk startskuddet. Ensler skal selv turnere rundt i verden og fremme budskapet, og en rekke kjente ansikter bidrar.

 

Jane Fonda stilte opp i en kortfilm som forklarer hvorfor hun stiller opp, i likhet med blant andre Robert Redford, OL-deltager Nicola Adams, standupkomikeren Ruby Wax og den gambiske advokaten Fatou Bensouda som i dag leder Den internasjonale domstolen i Haag. I filmen sier Fonda:

 

- Min mor ble seksuelt misbrukt da hun var 8 år gammel. Det ødela livet hennes for alltid. Hun var aldri i stand til å elske på ordentlig, eller ikke å føle seg skyldig. Hun drepte seg da hun var 42, og de to tingene henger sammen.

 

Idag jobber Fonda (74) også som forfatter og aktivist, særlig mot vold mot kvinner.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.158 sec - 1 pageviews