Hobbit-stjerner kjempet for Hobbit-pub

(20.03.2012, sist oppdatert 20.03.2012) Utskrift  Del på Facebook

Stjernene Ian McKellen og Stephen Fry har kjempet en hard kamp for å holde puben The Hobbit i England åpen. Nå later de å ha lykkes.

Begge britene har roller i den kommende «Hobbiten»-filmatiseringen, regissert av Peter Jackson. De ga sin fulle støtte til Stella Roberts, som driver puben The Hobbit i Southampton. Det har hun gjort i 20 år uten problemer.

 

Men nå som det nærmer seg filmpremieren på J.R.R. Tolkiens 1937-roman, gikk det amerikanske selskapet Middle-Earth Enterprises, som eier merkevarerettighetene til en rekke av «The Hobbit» og «Lord of The Rings», til åtak:

 

De krevde at hun skiftet navn på puben - eller risikerte rettssak.

 

- Jeg kan ikke kjempe mot Hollywood. Vi har ikke ressursene til å slåss mot det, sa Roberts til The Guardian for noen dager siden. Truslene førte til en Facebook-kampanje som samlet 15.000 støttespillere. Nå har McKellen og Fry tilbudt seg å spytte i de 100 dollarene i året som lisensen koster.

 

- Ian McKellen og jeg er svært glade for at puben The Hobbit later til å være trygg. Mellom hans Facebook og min tvitring håper jeg vi hjalp til med å la sunn fornuft seire, skriver Fry på Twitter.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.169 sec - 1 pageviews