De Niro hedrer malerfaren med pris

(18.11.2010, sist oppdatert 18.11.2010) Utskrift  Del på Facebook

Robert De Niro har opprettet en årlig pris til malere som holder ut et helt liv.

Skuespilleren har gitt prisen navn etter sin kunstnerfar, den abstrakte ekspresjonisten Robert De Niro Sr. (1922-1993) som malte seg gjennom et helt kunstnerliv - men som også måtte undervise i tillegg.

 

Derfor skal prisen gis til kunstnere som er midtveis i karrieren, ble det klart under en pressekonferanse i New York onsdag.

 

- Jeg er stolt over å hedre min far som kunstner og hylle hans arbeider gjennom Robert De Niro, Sr.-prisen. Ved årlig å dele ut prisen til en amerikansk kunstner, håper vi på å støtte kunstnere som min far som vier hele livet til sin kunst, sier De Niro om bakgrunnen.

 

Prisen er på 150.000 kroner, som De Niro årlig vil skjenke. Den vil administreres av Tribeca Film Institute, og første gang deles ut i 2011 ifølge IMDb.com.

 

Også De Niros mor Virginia Admiral var maler.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.155 sec - 1 pageviews