Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Forside > Ikke bare Lillehammer og Kongeparken!

Ikke bare Lillehammer og Kongeparken!

24.02.2006, oppdatert 24.02.2006

Våren står for tur. Russen er klar. Planene som er lagt (og som fortsatt klekkes) skal leves ut. Vi tok en prat med Øyvind Skjellin, arrangør av Skjellvika 2006, om band som kommer, partyfaktor med mer.

Aller først; hvorfor bør man ta turen innom et forholdsvis lite russetreff i Vestfold? :-)

- Det blir mer intimit om jeg kan bruke det ordet. Mindre festivalområde samt mindre antall russ gir russen en følelse av å være tett til artister og det som skjer av underholdining. På større treff er russen mer sprett, ikke alle får plass næreme scenen og grupper deler seg rundt om ved forskjellige busser osv.

 

På Skjellvika har vi eget sceneområde hvor russen kommer tett innpå. Det er også større sjangs for å bli bedre kjent med andre russ fra andre skoler!

 

Russetreffet på Skjellvika vært en tradisjon for russ i Sandefjord og de siste årene har russ fra andre steder i Vestfold og Norge kommet for å være med på festen. Skjellvika ble beæret med russ fra Rjukan i 2005. Prisen er også veldig lav i forhold til hva arrangementet har å tilby.
 

 

Tidligere år er det russestyret på Sandefjord videregående skole som satte i gang arrangementet på Skjellvika. I år har de hentet inn oss (No Entertainment). Av den grunn blir det mer proffesjonelt og ikke minst, styret kan være med å feste sammen med resten av russen på arrangement dagen.


Har dere noen kule band som kommer?

- Natt til 1. mai kan Skjellvika presentere Klovner I Kamp, Luxus Leverpostei og Björn Rosenström. Vi har tenkt godt på hvilke artister som skulle hentes inn. En faktor som var viktig når vi skulle finne artiser var høy
partyføring, noe alle disse artistene er godt kjent med. Ikke minst Björn Rosenström. Luxus Leverpostei var på Skjellvika i 2005 og vi kunne ikke gjøre et unntak i år, og hentet dem inn i år. Dette etter stort ønske fra
russen. For å kunne levere litt variasjon ble Klovner I Kamp valgt. I tillegg til artistene stiller vi med DJ's og en konfrasier som ikke redd for å "ta den helt ut". Party-konkurranser med fete premier. Du har lov til
å være gal som russ, og det er ingen hindring for oss! Og er man tøff nok vanker det overraskelser.
 


Hva er det vanskeligste med å arrangere russetreff? Hvem samarbeider dere med?

- Det vanskeligste med å arrangere et russearrangemet av denne størrelsen er organiseringen og planleggingen før selve arrangement dagen. Vår erfaring er at arrangemente ikke er godt nok tenkt igjennom, slik at feil oppstår under arrangemenet. Vi tok en gjennomgang av alt som ikke gikk som det skulle i 2005 og har gjennom all planlegging hatt dette i minnet. Slik blir årets Skjellvika det beste noe sinne!

 

Vi samarbeider selvfølgelig tett med russen. Ut over dette benytter vi oss av samarbeidspartnere fra næringslivet, sponsorer, politiet, Røde Kors og Sandefjord Kommune.
 


Hvor mange er det plass til? Kommer busser også frem?

- I år legger vi ut 1500 billetter for salg via Billettservice. De som da ønsker å komme kan benytte seg av onlinetilbudet. Russen kan også få kjøpt billetter via russestyrert på Sandefjord Videregående Skole. Vi ønsker også at russestyret på andre skoler vil bidra med salg. Her vil vi ha salgskonkurranser osv. Russ som ikke har kjøpt via internett kan også betale ved inngang på Skjellvika. Totalt har vi plass til 2000 + på området vi disponerer av Sandefjord Kommune.
 

 
Vi har satt av plass til ca 150 biler. Det er første mann til mølla-prinsippet så om en buss kommer sent, er det kanskje ikke plass. I 2005 var det store varebiler som kom. Desverre ingen busser. Vi håper jo at det vil møte opp noen busser i år. Det kanskje vanker en overraskelse til beste bil og buss?


Vi ser det er blitt arrangert russetreff på Skjellvika før. Pleier barskingene å bade?

- Som nevnt tidligere er Skjellvika en tradisjon og har vært arrangert flere ganger tidligere. Da Skjellvika er en offentlig plass og eies/styres av Sandefjord kommune er det en del rettningslinjer vi må forholde oss til.
Badestranden vil derfor være stengt for russen. Så under Skjellvika 05 og i år vil det ikke bli bading. Men, ja, de tøffeste av de tøffe bader.
 


Hvorfor har dere valgt et område som Skjellvika
?

- Skjellvika er valgt på bakgrunn avtradisjon og beliggenhet. Det er noen fastboende der ute men ikke så mange som andre store plasser i Sandefjord. På den måten plages ikke alt for mange av støy og festhyl fra våryre russ. I fjor ble Skjellvika hørt 3km unna! I år har vi 3 ganger så stor sceneanlegg. Vi har lagt stor vekt på lyd kvalitet, styrke og masse lys. Kan jeg nevne at vi har 18 stk 18" bassere? Anlegget vi benytter brukes på de største arrangemangene i Oslo Spektrum. Skjellvika er og skal være skikkelig party!

 

Videoer fra Skjellvika 2005 har lagt tilgjenngelig for alle som måtte ønske å se hvordan det var for russen i fjor. Disse finnes på våre hjemmesider: http://noentertainment.no