«Ut og stjæle hester» pensum i Slovenia

(21.02.2012, sist oppdatert 21.02.2012) Utskrift  Del på Facebook

I 2013 skal 7.000 slovenske ungdommer lese Per Pettersons «Ut og stjæle hester». Det må de nemlig, for boka blir nå pensum.

Forfatteren kan prise seg lykkelig over at boka dermed når enda flere lesere. «Ut og stjæle hester» blir pensum for alle avgangselevene ved videregående skoler. Og elevene må også skrive om denne boka, samt boka «Pomladni dan» av den slovenske forfattterem Ciril Kosma? på sin avsluttende eksamen.

 

«Ut og stjæle hester» er solgt til 49 land, og boken har blitt en stor internasjonal suksess. Den har mottatt en rekke priser i og utenfor Norge, og har som en av få norske romaner ligget på New York Times‘ bestselgerliste, ifølge Forlaget Oktober.

 

Men det stopper ikke der. Også Pettersons «Jeg forbanner tidens elv», er solgt til 27 land, mens romanen «Til Sibir» er solgt til 19 land og «I kjølvannet» til 16 land.

 

Per Petterson debuterte i 1987. Han har siden utgitt sju romaner, samt «Månen over porten», en samling personlige og litterære tekster.

(©NTB)

 Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-postadresse (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken

 
Req.time: 0.156 sec - 1 pageviews